måndag 27 januari 2014

Hård dag i Nommay!

Oslagbar! Foto: Elisa Haumesser

Det blev som väntat en hård dag i Nommay igår. Slutade på 28:e plats och det är väl varken bra eller dåligt, men med tanke på att alla de bästa var på plats är det nog ändå ett av de bättre världscupsloppen från min sida. Hade givetvis hoppats på bättre placering, men gjorde en helt bedrövlig start och stod helt still i monstertrappan som kom bara 400 m efter starten som alla ville upp samtidigt i så klart. Därefter blev det en bra uppkörning, men ska man få till ett optimalt lopp behöver man vara längre fram redan från början. Den sega leran gjorde att många fick mekaniska problem, främst med bakväxlar och växelöron som gav upp. Är glad att mitt material höll, men så bytte jag också cykel varje varv tack vare Manges heroiska insats att stå i depån innan sitt eget race. Vos vann med över en och en halv minut, helt sjukt snabbt kör hon.

Det hade inte gått utan två cyklar den här gången. Efter mitt race var det bara att dra på sig varma kläder och ta sig till starten för Manges lopp, hämta överdragskläder och sedan springa till depån med cykel och tvätthink. Det blev givetvis tvättkaos i all denna leran, men arrangörerna var smarta nog och hade en som ansvarade för varje högtryckstvätt så att det inte skulle bli slagsmål. Det är ju alltid vissa team som tycker sig behöva mer plats och fler tvättar än andra. De flesta är dock snälla och trevliga, fast ovana vid att man har tjejer som mekaniker.
Vi spolade av det värsta från cyklarna och startade sedan jakten på dusch för oss själva, vilket visade sig vara mer svårt än lätt. Skyltar och folk som pratar lite engelska är inget man jobbar med i Frankrike. Till slut hittade vi den så kallade Duschbilen (som fraktade leriga cyklister till och från dusch), som vi följde efter med vår bil. Rena blev vi och sen blev det hemfärd till Ninove. Idag blir det återigen cykel, kläd och bilvård. Ja, det är ett evighetsgöra det här med rengöring.1 kommentar:

  1. Synd och skam det där med mekanikerbristen! Nästa gång ni tävlar i de trakterna så får ni höra av er, jag har goda kontakter i området. På världscup ska man ha minst en personlig mekaniker. Riktigt bra jobbat ändå får jag säga.

    Stilig bild från Elisa, hon delar säkert ut fler fina bilder via denna länken ( https://www.facebook.com/pages/Elisa-Haumesser-Cycling-Pictures/154257914672408 ) inom kort.

    SvaraRadera