onsdag 22 maj 2013

Etapploppdax!


Det närmar sig. På torsdag nästa vecka drar Beskidy MTB Trophy igång. Ett etapplopp i södra Polen där etapperna går in i så väl Tjeckien som Slovakien. Både jag och Mackan anmälde oss i sista sekund och kommer att köra i olika klasser, det är alltså inte någon lagkörning för vår del. Det fanns en lagklass, men den var mer motionsklass och vi vill ju så klart köra tävlingsklass. Etapperna är mellan 6,5 och 8 mil, alltså inte så långa i mil sett. Alla fyra etapperna har däremot alla mer än 2500 höjdmeters klättring så det blir lite att bita i helt klart. Då det är fyra dagar långt räknas det väl ändå som ett "etapplopp light". Totalt sett ca 11600 höjdmeter att klättra, så jag som klagar över att allt är för platt ska nog tom längta efter platta tävlingar efter det.

För Mackan blir det premiär i etapplopps sammanhang. För mig blir det mitt andra etapplopp om man räknar bort minietapplopp som Borlänge Tour och Kattegattstouren. Förra året körde jag ju Andalucia Bikerace tillsammans med Kajsa Snihs och det var en riktigt spännande och hård upplevelse. Det sägs ju att man ska få en boost rent form-mässigt efter etapplopp, men Andalucia Bikerace resulterade i lunginflammation för min del och därmed snarare en formsänkning än formhöjning. Jag hoppas hålla mig frisk efter detta, lite kortare lopp så jag kan se vilken effekt det har på kroppen. Dessutom var det relativt sett ganska billigt att anmäla sig, bo och flyga dit, det vill säga mycket tävling per krona!

Valet att köra etapploppet gör att vi tyvärr missar Långa Lugnet, vilket är synd, då det ryktas om en backig bana. Men man kan ju inte vara överallt. Dessutom är det ett bra lopp att börja med om man som Markus aldrig kört etapplopp, då det "bara" är fyra dagar. Vi har ju en liten plan att längre fram köra något av de riktigt stora etapploppen och då är det bra att ha känt på hur kroppen och skallen reagerar.  

En annan grej, om ni vill ha ett musiktips: Nyligen släppta Daft Punk-Random Acess Memories. SÅ. FANTASTISKT. BRA: Ville bara säga det.


2 kommentarer:

  1. Oh, spännande. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Tack! Det ska bli riktigt spännande. Har inte riktigt vågat säga till Mackan att denna tävling har tryckt in lika mycket klättring som på Andalucia Bike Races 6 dagar på 4 dagar...vet inte riktigt hu jag ska lägga fram det!

    SvaraRadera