söndag 28 april 2013

Hästveckan är över och jag har cyklat i skogen!


Så här såg huvuddelen av min vecka på Gothenburg Horse Show ut (Nåja jag hann med att titta lite på både världscupshoppning, dressyr och ponnyhoppning) Mycket kaffe och stillasittande bakom skärm i et så kallat "skepp" (vem som nu varit så kreativ och kommit på att biljettkassorna på svenska mässan ska heta det) Det var mycket folk så klart, men vi hade det ganska lugnt ändå. Vanligaste meningarna jag sa var: "du skannar bara biljetten i maskinen därborta" och "biljetter till enbart mässan köper du i nästa kassa". Så var det, ungefär. Ett roligt event och det är kul att träffa folk, men igår kväll var jag helt slut. Är inte van att jobba så mycket som 56 timmar på sex dagar. Har man bra och snälla kollegor underlättar det dock väldigt mycket!


Idag tog jag en ultralång sovmorgon vilket var välbehövligt och sen drog jag och Mackan ut på cykeltur. Jag på mtb och Mackan på cross. Första 40 minuterna gick åt att försöka rycka sönder varandras ben i varenda motlut, vilket vi lyckades med bägge två. Bli sönderryckta alltså. Vi har lite olika kvalitéer när det gäller detta. Mackan kan dra upp en hög hastighet mycket snabbare än mig, fast kan inte hålla den under så lång tid, utan tvärdör. Jag kanå andra sidan inte få upp farten alls så snabbt som honom men kan hålla ett något långsammare tempo under en längre tid än vad Mackan kan. Det är bra, då vi kan utnyttja varandra och den ene kan försöka hänga på den andre. Så länge ingen blir sur då fungerar det bra.

Efter 40 minuter åkte vi åt varsitt håll (ingen var sur) och jag åkte in i skogen medan Mackan fortsatte på väg. Jag tänkte testa banan för Göteborgsgirot som går om två veckor. Jag är inte helt klar över hur banan går, men i alla fall nästan. Den börjar i alla fall på för mig välkända stigar i Skatås, då första skogsslingan varit en av mina intervallbanor jag kört på tid, fast då åt motsatt håll. Efter det körde jag lite halvfel, men kom rätt igen ytterligare några km. Sen körde jag på vänster sida om Ugglemossen, men när jag senare tittade på kartan visade sig vara på höger sida om denna. Den stigen har jag aldrig kört, så jag får se om jag hinner reka den något innan jag åker till Italien. Handleden skötte sig väldigt bra, men jag kände att jag blev trött i den efter ett tag. Jag tog det väldigt försiktigt bitvis på de brötigaste ställena på banan, eftersom jag inte vill riskera något med handleden nu och att jag dessutom känner mig lite ringrostig efter 6 veckor på trainer och asfaltkörning. Jag tar det successivt. Har inte bestämt mig för om jag ska köra GBG-girot än då jag vill känna att jag litar på handleden bättre. Har fram till den 6:e att bestämma mig då anmälan går ut.

 Körde dock ned för hela den stökiga utförslöpan på Getryggen, förutom ned för ett "stendrop" alldeles i början, och 29"ern kändes väldigt bra över stenstöket där. Det var bitvis ganska lerigt, men ändå torrare än jag föreställt mig. Det bästa tipset till de som ska köra Göteborgs girots långa mtb bana är att Träna mycket i skogen på svåra stigar. Banan är en riktig "old shool" mtb bana med massor av teknisk cykling. Jag gillar grejen med att det är en 1-varvsbana som "bara" är 35km. Det är lite som Roc d´ Azur-banan i Frankrike, fast med en helt annan bankaraktär förstås.


 Surhål på Getryggen

 Halvtorkat Surhål på Getryggen

En ganska "tricky" utförslöpa som jag tror ska köras på Girot.

Mackan tvättar racer.
Mitt förslag här hemma: Jag tvättar alla cyklar som heter Allebike, så tvättar Mackan alla Cube:arna. (finns just nu 1 Allebike och kanske 4-5 Cube, så det blir ju bra..) 

Vitsippor som jag hittade häromdagen på cykeltur. Härligt med vår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar