lördag 19 november 2011

Sol i Turkiet, från CX till XC!

Efter en lång resa, med start kl 05.00 och mål ca 22.30. Kom vi så fram till Alanya där vi ska köra tävlingen Alanya International. Det har ju varit tal om att vi skulle åka hit sen i somras, men först i onsdags blev det helt bestämt att resan skulle bli av. Det har regnat hela veckan här men hela helgen ska det bli sol, så det känns bra.

Det är lite tvära kast nu mellan CX och XC hojarna, men det stör mig faktiskt inte alls. Jag tränar ungefär 50-50 på Crossen och Mtb:n nu på hösten och vintern och har kört rätt mycket i skogen. Jag tror att det ena är bra för det andra på olika sätt. Det känns alltid bra att komma upp på mtb:n med de breda däcken och de bra bromsarna, stötdämparen mm, men när man sen växlar till crossen känns det skönt på ett annat sätt, mer fart, bättre rull med mera.

Banan ligger uppe i bergen på ca 700 meters höjd. Och det är bitvis en mycket stenig historia de fått till. Terrängen påminner om Cypern. Just nu är det ganska halt på de steniga partierna efter regnet och man får hålla tungan rätt i munnen för att klara dem, de går alla att köra, men ett litet misstag från en själv eller från någon eventuell framförvarande, gör att man får stopp och då kan man lika gärna springa det partiet. Spårvalen är viktiga, men jag tycker att vi hittade en del bra spår under träningen. 4 av 6 km av banan är dock riktigt fin, med några stendropp och branta utförs- och uppförsköringar och luriga kurvor.

Alanya är en turistort utan dess like, även om den just nu är rätt sovande. De flesta kan lite svenska, liksom diverse andra språk och man får inte gå ifred på gatorna från försäljare och restaurangfolk. Jobbigt och väldigt ovant för mig som aldrig varit på riktig solsemester! Man vill ju inte vara oartig mot folk, men till slut måste man ju bara gå därifrån. De flesta är dock vänliga om än lite påstridiga.

Kl. 05.30 blev vi väckta av dagens första böneutrop från den intilliggande moskén, något jag aldrig hört på riktigt förut. Det lät faktiskt vackert och det var till och med lite mysigt att halvsovande ligga och lyssna på den typen av "sång".

Nu blir det lite lugnt ett tag innan middag! I morgon kl 14.00 startar vi förhoppningsvis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar