torsdag 24 mars 2011

Mer Cykel till folket!

Bilden är från en cykelmanifestation i Budapest 2007!

Råkade stöta på denna bild och var bara tvungen att länka till den. Om fler börjar tävla i cykel i Sverige, kanske det skulle se ut som på bilden ovan. Mackan och jag fick precis en annan idé, om det är 70 startande på alla deltävlingar i CX-cupen i höst och alla drar med sig 10 supportrar var, så skulle Cykelcrossen komma upp på topp 10 listan över de idrotter som drar mest publik i sina cuper/serier. Damfotbollens serie ligger till exempel på 10: e plats med ett snitt på runt 653 besökare per match. Det hade varit kul att se en gren som cyckelcross, som fortfarande är en från allmänhetens sida "okänd" sport trängas på listan som annars är vigd år mer inarbetade lagsporter som basket, ishockey, fotboll och bandy. Tanken är en stor vision, jag vet, men inte omöjlig att åstadkomma. Kanske kan någon form av lockbete till publiken vara på sin plats? Man kanske ska dela ut någon slags kupong som ger någon vara eller förfriskning i utbyte? Vad vet jag, kul hade det varit i alla fall..    

2 kommentarer:

  1. Jo det skulle funka. Men förfriskningar är det säkert stopp för. Sverige är det sista landet som tar sport på allvar. Fel allvar. Sport är underhållning punkt! Skatteverket har fattat. Men någon tycker t.ex att öl inte borde få säljas på elitseriearenorna, vilket stolpskott. Idrott och alkohol hör ihop. Det är något vi använder i vår förströelse mellan arbetsveckorna. Spänning och avkoppling.

    SvaraRadera
  2. Ja, det där med förfriskningar blir nog svårt. Självklart ska man ju inte idrotta påverkad/full och jag förstår tanken med att idrott och alkohol inte ska kopplas ihop. Men som åskådare kan det ju vara annorlunda, om man som du skriver, är ute efter underhållning.
    Kör man större internationell cykeltävling är det vanligare med öltält än utan öltält och det är ju inte så att de aktiva som ska tävla där, bara måste springa iväg och köpa en öl innan start... En skillnad utomlands är väl kanske att många.(de flesta) av åskådarna på en cykeltävling inte är aktiva mer än på motionsnivå själva, utan de är bara intresserade av att TITTA på cykel. I Sverige grundar sig själva TITTANDET på att personen själv är aktiv eller har en närstående aktiv.

    Så tillsvidare får vi väl ha gratis fika med bulle eller något slags lotteri av diverse (dyra) saker. Det borde gå hem :D

    SvaraRadera