onsdag 14 mars 2018

Hemma, rehabövningar och cykel till salu!

Tillbaka i verkligheten igen. Fick ett härligt uppvaknande när jag kom hem då det öste ned 3-gradigt regn. Tack Göteborg! Jag vet i alla fall att jag lever. Skulle stannat längre i Sydafrika nu när jag lyckades pallra mig dit. Nästa gång så...

Är trots allt nöjd med min resa, men ledsen för Jennie Stenehags skull. Som ju vurpade och drog av en muskel på tävlingen vi körde. Hoppas på god och snabb bättring! Det är lite lustigt, för skadan är av samma typ som den jag har, förutom att jag inte drog av senan helt, utan den är bara delivs avsliten. Enligt min sjukgymnast är det väldigt ovanligt att cyklister sliter av något i hamstring, det är mer vanligt hos fotbollspelare och dansare, där det sker extrema och ibland snabba förlängningar av musklerna på baksida av lår.

Igår var jag på idrottsrehab Ullevi och Matti och fick nya rehabövningar och förhållningsregler. Det är ju så mycket lättare när man vet exakt vad det är som är trasigt. Det blir ju också lättare när den man träffar har förståelse för att man behöver veta exakt vad som är ok och inte ok och inte bara får veta att man inte ska "hoppa och skutta" som ortopedens förhållningsregler var.
Domen hos Matti var bra mycket bättre än jag trodde den skulle bli. Jag kan i princip träna på som vanligt på cykeln under förutsättning att det inte gör ont. Kan köra i gymet, det mesta med vissa undantag, fått lite extra exentriska övningar för baksidan. Kan tom springa och åka längd, om jag inte maxar. Lugn jogging, med korta steg. Det jag inte får göra är att stretcha och tänja baksidan, då de kan göra att senan går helt av. Inte heller hoppa upp på lådor (som är så bra för mig), inte göra explosiva övningar för baksidan.

Det känns som om jag kan klara av detta, och det kunde ha varit bra mycket värre, känner mig positiv trots allt. Läkningen av ett fäste kan dock ta lång tid, så nu gäller det att ha tålamod och inte ge upp med övningarna. Vill passa på att tacka alla sjukgymnaster för deras kunnighet, vilja att hjälpa och att de aldrig ger upp!

Jag har en av mina cyklar till salu. Denna fina pärla: 

Riktigt fin hoj och det mesta av slitdelarna är utbytta till nytt! Nytt drivpaket, ny sadel, nya handtag, nya däck bland annat. Cykeln har används en säsong. 

Växlel/kassett/vevparti: SRAM XX1, Bromsar: Magura MT8, Gaffel: Rock Shox RS-1, Hjul: ZTR Crest

Full spec finns här: länk

Cykeln låg på 
59 900kr som ny, jag har satt ett pris på 28 000 kr för den, eller ge mig ett bra bud, dock ej något oförskämt skambud :) maila mig på: asa(snablea)erlandssonmtb.com

Kommer göra en rensing av förrådet inför våren med så håll ögonen öppna för lite prylar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar