tisdag 13 december 2016

Nya lurar, diskbuktning och Ufo.

Glad lucia på er! Mina gubbar ville fira med, och jag kunde inte hindra dem. 


Det dök upp ett par nya Miiego hörlurar från Signsupply sport som jag kan rekommendera! Signsupplysport säljer även Sziols/XKross sportglasögon som de sponsrat mig med under många år. En fantastisk samarbetspartner, med fler och fler roliga, smarta produkter. Bra med dessa hörlurar är att de är trådlösa och superlätta. Själv har jag en förmåga att trassla ihop mig och annat i sladdar så det är ju grymt bra. Ljudet är riktigt bra med, vilket ju också är viktigt. Bra musik som låter dåligt är ju inte kul. Nu behöver jag bara en ny Iphone med ett batteri som inte tar slut hela tiden. 

Har varit hos Matti på idrottsrehab med min baksida/skinka som jag har problem med. Han trodde att det inte satt i musklerna utan att smärtan berodde på en diskbuktning. Detta har tidigare misstänkts av en annan sjukgymnast på Idrottsrehab som är specialiserad på ryggar, så det verkar inte helt orimligt. Tycker att det ändå är bra att det inte var muskelbristning eller inflammation för då hade det inte gått att cykla. Ska börja göra massa bakåtböjningar nu en period och se om det går att "trycka tillbaka"  disken.     

Vad mer, fick svar från min sovmätningsapparatsanalys (fantastiskt ord?!) igår. Sömnläkaren ringde och sa att jag sovit ganska bra, 80% av totala tiden i sängen. Det lät ju himla bra det om det nu inte var så att jag själv vet att jag nästan inte sov något alls den natten, eller i alla fall väldigt oroligt. Jag påtalade detta så klart, men det var som om det jag sa inte gällde utan vad vad apparaten visade. Man blir ju rätt förvirrad. Sover jag och drömmer att jag är vaken eller är jag vaken men kroppen beter sig som den sover? Känner mig som ett ufo. Hade ju helst viljat komma och sova en natt i sömnlabbet och tagit blodprover (för att se om det ev. är någon brist i kroppen), men denna första analys visar ju att det inte behövs. Läkaren rådde mig att testa KBT för sömnstörningar, (vilket jag testat en gång, men denna läkare hävdar att det var nån "lightversion" och att jag bör prova det igen). Funkar inte det kunde man ju testa andra mediciner, menade han. Då dessa tänkta mediciner har många och kraftiga biverkningar känns det inte aktuellt. Om medicinerna som ska göra att man sover bättre ger såna biverkningar att man inte kan fungera normalt pg av dem så kan man ju lika gärna gå omkring och vara trött, men med fungerande hjärna tänker jag.  

Appro på ufo så känner jag mig ofta som ett sådant i vardagen. Att jag liksom gör saker som ingen annan gör, lever som ingen annan gör. Det känns i och för sig som om det räcker att cykla till jobbet i -2 för att vara ett ufo. De eviga frågorna och kommentarerna om att man cyklar och hur det känns och hur hurtig man är. Och lite galen också. Att cykla till jobbet är inte träning för mig, det är det snabbaste och billigaste transportmedlet i stan. Det finns ingen annan orsak till att jag vardagscyklar. Ingen frågar dem som åker bil och spårvagn till jobbet varför de gör de eller hur det är att stå i bilkö eller bland en massa hostande människor på vagnen. 
Det är som jag länge har tänkt, man borde starta ett företag för folk som är kreativa och tränar/tävlar mycket på samma gång.    

Imorgon ska jag berätta mer om vilka race jag ska köra kommande veckor. Det är i alla fall riktigt kul! 

3 kommentarer:

 1. Kämpigt det där med sömnen. Jag sover extremt lätt utan hjälpmedel, som att jag liksom aldrig kommer ned i djupsömn utan bara hamnar i något knäppt tillstånd mellan vakenhet och sömn. För mig var tyngdtäcke revolutionerande, nu sover jag med dubbla täcken, ett som väger tio och ett som väger åtta och det är liksom enda sättet att komma ned i djupsömn. Plus att jag måste ha tränat mig trött. Du kanske redan provat det och jag vill liksom inte komma med massa råd i onödan, men om du inte fått prova det kanske du ska fråga om du kan få prova ett? Pepp på att höra vilka race du ska köra!

  SvaraRadera
 2. När du vaknar upp du kommer inte ihåg att du sov eller närmare sagt du kan inte veta om du sov eller inte. Du kan dock titta på klockan och se att du måste ha sovit eller varit vaken för så och så många timmar. Men om du tror att det var det senare du kan ändå vara säker på det!
  Det kan var så att du kommer ihåg minuterna innan du somnade eller minuterna strax innan du vaknade uppliksom totalt. Och om du drömde när du vaknade upp kan du komma ihåg vad du drömde om - och när man har ett sovproblem drömmer man ganska mycket om att vara vaken och inte få sömn...

  Hur vet jag allt detta? Jag har själv varit där! Men det är liksom ett benbrott - de finns en framtid trots att det kanske inte känns så när man stirrar på metalskruvarna och gipset och sina svullna tår...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för orden! Ska se det som ett benbrott istället :)

   Radera