torsdag 22 december 2016

Lichtaartträning och Diegemdax!
Har fördrivit tiden med att träna i Lichtaart, vilat, fixat licens för 2017 och lite andra grejer.

Skogen i Lichtaart måste upplevas på cykel! Det är ett skogsområde fullt med snabba stigar som slingrar sig fram. Det är sandig mark, så det finns även en hel del sandpartier. De stora teamen med de snabba cyklisterna använder ofta detta område för sina träningar. En uppmärkt cyclocrossbana, finns också där, det ibland körs mindre tävlingar, men det fina är att man kombinera ihop stigarna till sin egen bana, beroende på hur man vill ha det. Lång, kort, mycket korta backar, fart, kurvor, av- och påhopp, löpning, sand, you name it. Riktigt kul att köra på och gasa så mycket det går.

Jag körde först några intervaller på ca 3.30 på en bana längre in i skogen, med en massa kurvor. Riktigt bra teknikträning. Efter det blev det några på ett längre varv på delar av den uppmärkta banan, men lite modifierad, då jag just nu vill spara ryggen lite från löpning, som jag får ont av.
Jag hade kunnat köra där i hela dagen för att det var så kul, men fick till slut ta tag i mig själv och åka hem. Skönt att få vända ut och in på lungorna.

I morgon är det dags för Superprestige i Diegem, som körs på kvällen med lampor. En stor folkfest och galen tävling. Glädjande är att numer får även vi som kör damelit köra på kvällen när det är mörkt. Det är ju liksom det som är grejen med en kvällstävling. Jag tror att det är första året vi får tävla när det är riktigt mörkt. Tidigare fick damerna köra först kl. 11 på förmiddagen, (i princip utan publik) sen slog de på stort och lät oss köra på eftermiddagen i halv dunkel. Och nu alltså på kvällen. Det är ju kul att utvecklingen går framåt även i Belgien! (jo, det finns ju nu även en UCI-regel som säger att damernas lopp ska köras strax innan herrarnas på C1:or). Parkera på elitparkeringen, nära starten får vi dock inte än. Det hade ju varit att gå för långt, eller?

Ser fram emot morgondagen, det är en kul bana i Diegem, många på startlinjen, ca 70 st damer och fullt ös. Vi får se om det blir blött eller torrt.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar