måndag 21 september 2015

Karlstad XC -Vatten och körvgrillning!


Mackan värmer med bästa regnutrustningen..
Karlstad bjöd på fint höstväder och blött i skogen. Vi rekade lite dagen innan. Mackan och jag och hamnade i små floder istället för stig. Lite synd om mackan som bestämt sig för att hålla sin cykel ren, det blev svårt.  

Hur som helst Karlstad XC bjöd på en fin bana med mycket stig. Det var inte så lerigt som jag föreställt mig (jag tenderar dock att måla upp värsta tänkbara bilden i huvudet). Runt 400 deltagare var anmälda, tyvärr inte så många tjejer, bara två i Dam Elit (trodde först att jag var ensam dock) och några ytterligare i D40/50/sport. Det är lite synd när det är så få damer, fokus blir då lätt att "det är så få i damklassen" istället för fokus på rent sportliga prestationer (Karlstad XC skötte dock detta på ett bra sätt). Hur man ska göra för att få fler damer/tjejer att starta i tävlingsklass är något som jag funderar mycket på, hoppas att resten av cykelsverige gör detsamma!

Starten på loppet gick med masterstart första 5 kilometerna och det var nog en av de ryckigaste masterstarter jag varit med om. Dessutom kom folk bakifrån och körde över på fel sida vägen för att hamna längst fram inte så smart när man kör med mötande trafik och inte så schyst för oss som låg långt fram från början men på rätt sida vägen. När fältet släpptes blev det rätt smalt direkt men det drogs ut rätt snabbt. Första halvan av banan var riktigt fin, med singeltracks i Sörmonområdet. Snabba slingriga stigar och förutom några riktiga surhål nästan helt torrt. Ni vet såna där packade stigar med grön och vit mossa på sidorna -riktigt gött att köra på. Andra halvan gick in på I2 området, där brukar jag träna när jag hälsar på syrran. Jag visste att det skulle vara en blötare typ av terräng, men det var cykelbart överallt förutom på något litet ställe. Stigningarna vid Tuggelite var rätt jobbiga och jag hade dragit alldeles för mycket fram dit. Idag var en dag då jag struntade i allt det taktiska och körde med "huvudet under armen" istället, det är kul ibland, men man riskerar att bli jäkligt trött. Sista 10-15 km var riktigt jobbiga, med mycket teknisk stig, som jag i och för sig kört innan, men då i torrare skick. Kom i mål först av damerna, och runt 20-30 av herrarna totalt.
Tack Karlstad XC för att jag fick komma, hoppas på repris nästa år! (vann ju en fristart, så det var ju bra)


Mackan kom ca 10 minuter senare efter att Bryngfjordsbacken käkat upp hans ben. Han kompenserade med att själv äta två korvar, tre hamburgare med bröd och en portion thaimat lite senare på kvällen. En cocosboll och en Gainomax tror jag slank ned med... 

Karlstad XC var riktigt bra, två saker som kunde förbättras var masterstarten och även pilarna. Det var lite ont om pilar här och var. Hade man kört lugnt hade det säkert inte varit något problem, men när man räjsar blir man ju ganska trött dum efter ett tag och kan lätt missa en avfart i skogen. Hellre för mycket pilar än för lite! (och det är ju kanske lättare att pila än att sätta ut folk).

Efter loppet blev det cykelvård och kattmys. Ester är liten men ganska tjock.BMI:t är inte det bästa om man säger så. Hon har satts på bantningskur, men ni vet ju hur det är, det är enormt svårt att få till en förändring om man inte själv bestämt sig. Och Ester har inte bestämt sig än, hon tycker att äta och mysa är bättre än att vara sportig och snygg.

Också var det det där med korv, eller körv som det heter i Värmland. Vår slutsats efter helgen är att i värmland där älskar man körv, särskilt utomhusgrillad sådan. Aldrig har vi sett så mycket korvgrillning på olika platser i skogen och vid vattnet på två dagar som denna helg. Det är typ det man gör när man går ut iskogen -grillar körv! I göteborgsområdet grillas inte så mycket på långa vägar. Själv äter jag ju inte korv, men själva företeelsen är ju väldigt trevlig. Fast värmlänningar är ju oftast trevliga, så vad annat hade man förväntat sig.

Nu är jag hemma och ska vila idag, känner mig grymt sliten efter långlopp två helger i rad.        

1 kommentar:

  1. Jag tycker Ester var grymt snygg som överviktig med! Bara hon är hälsosamt tjock så ;)

    SvaraRadera