onsdag 16 september 2015

CX-träning och träningsvärk


Har en helt sjuk träningsvärk i överkroppen idag, ja lite andra ställen med förresten. Körde en kort löptur till gymet för lite styrketräning på lunchen i går. Armhävningar, pullups, marklyft, balans på boll och lite andra övningar för bålen. På kvällen var jag med på CX-träningen vid Slottskogen, tanken var att vara med på teknikträningen och sen köra lite halvlungt på intervallerna, men nu visade det sig bli hårdkörning direkt. De dagar jag har tid och möjlighet att köra två pass, brukar jag oftast köra cykling på dagen och stryrketräning på kvällen. Igår blev det tvärt om, lunchstyrka och sen relativt hård körning på crossen. Marklyften kändes i benen, i början var de ultrasega, men mot slutet vaknade de till liv. Hur som helst, sjukt kul att köra cross och framför allt köra med det gänget, det får en att ta i lite mer än vad man kanske gjort om man åkt ut och sladdat själv. 
Ovan ser ni hur vi körde, visst ser det kul ut?    

För övrigt har jag jobbat på Bravida Arena, kört spinning och jobbat med hemsida. Dessutom försöker jag planera min höst med tävlingar, jobb och annat. Allt är långt ifrån spikat än, men det ser ut att bli väldigt händelserikt och mycket cykling. Mer om det när det klarnat lite, allt är en röra just nu. 

Under september har det varit en hel del race som krockat. Nu till helgen var det tex både Cross i Stockholm, långlopps SM och Endurotävling i Änggårdsbergen. Hade viljat köra alla tre, men valet blev mästerskapet, eftersom ändå är mästerskap. Nu blev det ju en silverpeng, så det var väl inte helt fel val heller. Hade så gärna kört en endurotävling dock, har ingen cykel för tillfället, men det kanske går att fixa. 2016 kanske? Kommande helg är det Karlstad XC SWE-Cup i XC i Sandviken och Wåffelcross i Jönköping. Jag ska köra Karlstad XC, Haibike är en av huvudsponsor och dessutom kan jag passa på att hälsa på syrran. Hade först en tanke att köra SWE-cup i Sandviken dagen innan och sedan åka ned till Karlstad, men gav upp idén rätt snabbt, då det blir lite för flängigt och för att jag behöver spara lite både på min energi och plånbok. Jag är ju ganska lätt att övertala när det gäller racing oavsett om det gäller CX eller MTB, så jag får "hålla i" mig själv ibland. 
Oktober kommer som det ser ut vara fullspäckad med viktiga tävlingar. Och just det, kommande helg Är det både avslutning i Långloppscupen och Premiär i SWE-cup i Cyclocross- Då väljer jag cyclocross! Främst för att jag tycker att det är dax att börja med cross då, men att banan ligger två kilometer hemifrån gör valet ännu lättare.      

Idag instruerade jag spinningklass på lunchen och planen var att köra något annat i cykelväg på kvällen. Träningsvärken i kombi med dålig sömn gjorde dock att jag tog "träningsledigt" på kvällen.
Jag vet inte hur ni är, men jag gör gärna upp storslagna, djärva planer på hur jag ska träna vissa veckor och det blir ofta lite väl optimistiskt. Har hört att detta är ett vanligt "fenomen" hos uthållighetsidrottare och att tex lagidrottare tenderar att vilja köra mindre än vad man klarar av (vet inte om det är sant, men det kanske ligger något i det). Man vill köra hårt och mycket hela tiden! Det finns väl en självplågargen hos uthållighetsfolk tror jag. Jag vet att om jag kör lite mindre än vad jag egentligen vill så blir det på en bra nivå för mig, då presterar jag som bäst och är taggad.  

Så idag blev det målning istället, det är ju rätt bra det med. Färg är det som gäller!


2 kommentarer: