torsdag 22 augusti 2013

Snart dax för Bockstenstruen! Du har väl anmält dig?


Vilodag idag. Dagen fylld av tvätt och cykelfix, en tur upp till Allebike och inhandling av diverse cykelförnödenheter och sedan hem och fika med Mackan i Långedrag. Det skulle också inhandlas badklädsel, eftersom Mackan tyckte att det var varmt nog för bad och jag lovat att bada, bara han köpte en snygg bikini (jag är ju badkruka som ni vet och behöver mutas). Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Tydligen är det så att om man har storlek 36 eller mindre, måste bikinibrallan automatiskt bara finnas i modeller med tex små knytband i sidorna eller som visar halva rumpan. Min smak är lite mer hipstervariantbralla eftersom jag inte vill känna mig naken på stranden och det får man tydligen bara ha om man har 38 eller större. Tråkigt men sant och det blev inget köp och inget bad utan kaffe och bulle istället. Eftersom det förmodligen varit för kallt i vattnet, gjorde det mig inget!


Nog om det. Det jag egentligen skulle skriva om var Bockstensturen som går av stapeln den 31:a Augusti och arrangeras av Varbergs MTB -som jag ju tävlar för!
För er som körde Cykelvasan för första gången och kanske blev helbitna på det här med mtb-cykling, eller ni som körde Cykelvasan och kanske inte blev riktigt nöjda med er prestation -här har ni en ny chans att visa vad benen går för! Loppet är något längre, 95km, men med den stora skillnaden att det är mer backar och mycket mer fina stigar i främst bokskog. Bokskog är enligt mig något av den bästa skogstyp man kan cykla mtb i. Jag körde själv min första Bockstenstur redan 1997 och det var min andra tävling någonsin i cykelkarriären. Då gick start och mål i Åkulla. Några år senare flyttades start och mål till Fästningen och loppet blev då även längre. I korta drag är det snabbkörd grusväg första 15km fina stigar och skogsvägar på mitten och snabba grusvägar sista 25km sista 3 km kör man in mot fästningen längs med havet och går i mål i Socitetsparken bredvid. Helt klart ett av det trevligaste och bästa arrangerade långloppen! Just nu är närmare 1200 åkare anmälda och jag tror på närmare 1500 till start!

Jag sitter och funderar det och kommer fram till att jag vunnit Bockstensturen minst 2 gånger och varit på pallen ett antal. Jag vann bland annat SM i Långlopp där 2006 så loppet har en speciell plats i mitt hjärta. Årets SM i Långlopp går ju i Hässleholm nu i helgen, också det i bokskog, så det blir en fin uppladdning för Bockstensturen. Det kan ju vara bra att förbereda kroppen på att tävla lite längre.
Skynda er att anmäla er fram till på söndag är det ordinarie pris. Givetvis går det även att efteranmäla sig men det är ju både bra att ha det gjort och blir bliligare med. Det fina sensommarvädret ser ut att hålla i sig, så vad finns det mer att fundera på.  Gå in på www.bockstensturen.nu Hoppas vi syns där!

Bild från 2010. Visst der det mysigt ut? Fler bilder här: http://www.flickr.com/photos/bockstensturen

3 kommentarer:

  1. Velar, vill åka loppet, orkar inte åka loppet, vill inte missa bokskogen och den fina banan...fast nu efter att ha kikat in här åker jag nog :-)

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera