lördag 3 december 2011

I brist på annat..

Ännu utan titel. Akvarell 2011 ca 52x50 cm.

En ny bild är klar. Tänkte att den skulle lysa upp lite i det kompakta mörker som är ute just nu. 
Annars har det varit mycket träning i veckan. I måndags blev det en en tur i Änggårdsbergen tillsammans med två killar som ville ha lite tekniktips för skogscykling. Det var kul. När man ska visa och ge råd till andra får man verkligen tänka till hur man gör och sätta ord på det, vilket gör att man i sin tur får bryta ner ett moment i mindre delar. Man får upp ögonen över vad det är man gör i skogen egentligen. 

Utöver detta lyckades jag ge mig ut på cykeln precis när det började regna både i tisdags och torsdags. Första gången stod jag ut, andra gången avbröt jag passet, eftersom jag var helt iskall och kände varken händer, fötter eller lårmuskler. Svårt att ta ordentligt i då. Igår hade jag pälsat på mig jättemycket kläder och bestämt mig för att minsann inte frysa. Det visade sig vara alldeles för mycket kläder, så jag fick stanna och plocka av mig ett lager. Nåja, bättre det än att åka och frysa. Kände mig riktigt stark under halva passet, sen var det någon som drog ur proppen och jag väggade rejält. Burkar alltid ha med mig en bar eller en Liquid eller lite pengar, ifall något liknande skulle hända och oftast brukar jag klara mig utan att använda nödproviantet. Typiskt nog hade jag varken pengar eller Enervit-prylar med mig denna gång. Det är ungefär som att man alltid får punktering de gånger man inte har pump och slang med sig. Murphys lag alltså. 

Idag blir det löpträning. Det gäller att hålla igång löpmusklerna om man nu skulle få köra VM i Cykelcross. I "värsta" fall, (vilket jag inte tror, då det troligen kommer att vara blötare där då) får man springa alla sandpartier och då är det 1 km/varv. Då vi kommer köra fem, max sex varv, blir det 5-6 km löpning man behöver klara av utan att bli stum. I sand och släpandes på en stackars cykel. Någon form av rusher i sand med cykeln uppslängd på axeln borde vara optimalt.

2 kommentarer:

  1. Härlig bild! Hade det bara varit rätt cykel och cykelmärke så hade jag lagt ett bud ;-)

    SvaraRadera
  2. Men det är jättelätt att lösa. Bara att börja cykla mtb och köpa en CUBE! :D

    SvaraRadera