lördag 14 maj 2011

Portugal. Bergsbyar, hundbett och branta backar!

Så var jag på plats i Portugal. Nästan så långt väster ut man kan komma i Europa. Förra veckan var jag så långt österut man kan komma i Europa och det är faktiskt ganska olikt på ett sätt, men på andra sätt ganska likt. Det har varit svårt att hitta internetuppkoppling och den jag fulnätar på nu är så långsam och lägger ner ibland, så att ladda upp bilder känns lite vanskligt.

Jag bor ca 10 km från tävlingsområdet i Seia, tanken slog mig att cykla till och från banan i morgon, det är bara det att mitt boende ligger på på ungefär 600 höjdmeters klättring ovanför den, vilket känns lite onödigt att avverka sådär lite extra dagarna innan racet, när jag dessutom varit lite förlylningshängig. Det tog sin lilla tid att hitta till den lilla lägenheten eftersom hotellet som sköte bokningen fanns i själva Seia. Lägenheten jag bokade fanns i en liten bergsby, på 1100 meters höjd.

Jag hittade den enda restaurangen som var öppen i byn och åt en enkel men god två rätters middag, med bröd, sallad och ½ flaska vin (som jag bara drack lite mer än hälften av) och betalade 10 euro för den. Dessutom fick jag smaka på kastanjelikör från trakten när jag skulle betala. Grymt billigt alltså. Sen sova jag gott. Har insett att portugisiska är ett språk som inte alls är så likt spanska. Låter mer som en blandning av spanska och flamländska. Det är inte mycket man förstår alltså.

Banan i Seia är mycket kuperad, med branta klättrungar och snabba utförsköringar. De har lyckats få till ett riktigt brant och stort drop, där många stannade och funderade ett tag innan de dök ner. Så också¨jag, men det var inte så svårt när man väl vågade sig ut för branten. Eftersom alternativet var en "chicken line" som blev mycket längre körning, var det en god idé att köra det branta.

Lite skakis blev jag dock när jag var ute och tränade på banan och blev biten av en liten ilsken hund. Som tur var gick det inte hål, men väl ett stort blåmärke och det var nog mest synd om hunden, då den fick maximalt med stryk av sin matte.  Nu blir det en lugn kväll, med lite fix o trix med cykeln. Starten går 12,30 i morgon.
Adios!

2 kommentarer:

  1. Lycka till! Trodde du skulle köra Långa Billingeracet men så var det alltså inte

    SvaraRadera
  2. Nä, blev ändrat i sista sekund :)

    SvaraRadera