söndag 15 maj 2011

4:e plats i Seia!

Superdroppet”. Ser löjligt ut på bilden, kommer man uppifrån, ser det värre ut...Det var dock lätt att ta sig ned, tur att pappa inte var med, då hade han förbjudit mig att cykla XC mer..
Fler än jag hade det slitigt. Hemmaåkaren kämpar och slutar 3:a i loppet till åskådarnas jubel, efter jagar Portugisiske mästaren.

Det blev en 4:e plats i dagens C1 race i Seia. Vi körde 5 varv på en mycket kuperad bana och för min del gick det väldigt bra i två varv, då jag låg tvåa och tyckte att det känndes hur bra som hellst. Efter det tyckte benen att backarna var lite väl branta och ville trampa långsammare och med en lite lättare växel, jag försökte hindra dem, men fick tillslut sänka tempot, blev ikapp och omkörd av två andra tjejer och höll sedan fjärde platsen in i mål. På sista varvet fick jag peppa mig själv genom att flera gånger säga ”skärp dig nu för f-n” högt till mig själv, vilket lyckades, då sista varvet gick snabbare än näst sista, trots att jag var trött. Väl i mål var jag verkligen ingenting kvar att ge, så jag är nöjd med tävlingen, trots att jag missade pallen. Det blev ju lite fina Uci-poäng och prispengar.

I morgon blir det hemfärd och nästa helg blir tävlingsfri, vilket är välbehövligt, då det varit full rulle med tävlingar nu i flera veckor. Hade ju varit kul att köra världscupen i Dalby Forest, som går den helgen, men ekonomin går inte i hop till det också. Istället kommer jag jobba för Enervit under Göteborgsvarvet, så helt borta från tävling blir det ju inte.
En helg hemma i gamle Götet är ju inte dumt det heller!

5 kommentarer:

 1. Grattis!
  Men vore det inte en bättre investering av Enervit att skicka dig till Dalby ist för gbg?
  Bör ju höja trovärdigheten på deras produkter ifa du "live testar" i WC.
  Ist för i Gbg..

  /anders

  SvaraRadera
 2. Gött att vara nöjd efter tävling. Blir det Offenburg då?

  SvaraRadera
 3. Vi få väl se. Lite sent att anmäla sig till Dalby dock. Det går om man villö pröjsa...

  Troligen inte Offenburg på grund av det ekonomiska läget :)Hade varit skoj dock!

  SvaraRadera
 4. Skiiiitbra kört Åsa! Du drar ju in UCI-poäng som Bellagio drar till sig spelmissbrukare ;p

  SvaraRadera
 5. Ja Anders, men tänk om superledaren varit med så man hade fått langning också, då j-klar..

  SvaraRadera