söndag 10 oktober 2010

Roc d´ azur- Säsongsavslutning!

Vad kan väl vara bättre än att avsluta mtb-säsongen på den franska rivieran? 20 grader varmt i oktober är helt ok för mig. Roc d azur är ett stort och roligt evenemang, med massor av roliga race. Här finns något som passar alla, från världselit till småkids.

Tyvärr hade KLM lyckats skada låsningen på min gaffel under flygresan ner så min gaffel fastnade i låst läge. Vi fick ingen ordning på det riktigt, eftersom det var en grej som vi måste byta ut helt. Lite roligt eftersom vi under färden ner till Frankrike pratat om att man kanske borde ha en heldämpad istället på den här banan som bitvis består av tekniska utförslöpor och mycket sten. Jag fick en helstel cykel istället, vilket inte riktigt fungerade. Man får rätt ont i armarna efter ett tag och utför är det väldigt svårt att köra på. På startlinjen var omkring 200 damer, vilket måste vara bland det största starfältet med bara damer någonsin. Många toppnamn var med, starfältet var en mindre världscup deltagarmässigt. 44 km skulle köras. Själv kom jag iväg bra i starten då det var lättåkt. Sen tappade jag en hel del i de första tekniska utförslöporna, det var svårare än jag trott att köra, men det gick ändå ok. Det farligaste var att 200 tandemcyklar startat en timme före damklassen och dessa kom vi ikapp, ofta givetvis på ställen där det var som svårast att komma om. Att köra den tekniska banan på en tandem är imponerande, men det hade varit bra om klassen startat 2 timmar före oss istället för en.
I mål slutade jag 20:e i dam elit-klassen, vilket får ses som ok efter omständigheterna, även om jag inte var i närheten av förra årets 10:e plats. Är glad att jag drog på i slutet eftersom hela 5 damer rullade in inom loppet av en halvminut efter mig.

Idag är det en slappardag och vi har sovit, ätit baguetter och druckit kaffe i St. Maxime, 10 km från Plan de la Tour där vi bor.
Bilder på vårt fina boende kommer senare. Det ligger i en gammal vingård, är mycket litet men mysigt. Det är knappt vi får plats med cyklarna och oss själva, men det gör inget. Hoppas kunna utforska cykelstigarna och terrängen omkring huset.

3 kommentarer:

 1. Lät trevligt, förutom gaffeln då. Hade du kommit 10a i år hade jag helt klart blivit imponerad då du slagit Nathalie Schneitter.

  SvaraRadera
 2. Jag vill oxå va i France!

  /Catten

  SvaraRadera
 3. Jonas: Jo motståndet var not lite hårdare i år. Slog i alla fall Cecile Ravanell, fast hon bröt nog sen...

  Catta: Supertrails här! Garyn o du hade gillat det :)

  SvaraRadera