lördag 23 oktober 2010

Hemma i kylan!


I veckan fick Göteborg den första snön, eller var det kanske hage? Kallt var det i alla fall även om set inte var något som lade sig permanent. I Kungsbacka drabbades minst 20 bilar av halkchock och E6:an stängdes av i båda riktningar. Norrlänningarna skrattar åt oss. Själv drömmer jag mig istället tillbaka till Provence. Jag försökte mig på lite akvarellmålning där, inte riktigt nöjd, men dessa två kan åtminstånde förmelda en liten känsla av landskapet där.
För mig är hösten den jobbigaste tiden på året rent mentalt. Jag uppskattar inte när ljuset succesivt försvinner och när trädens blad slutligen har fallit av, skulle jag nog helst vilja gå i ide jag också.
Det positiva med hösten är att man kan passa på att träna en massa saker som man annars inte har tid eller möjlighet att göra. Jag hoppas kunna köra en hel del Yoga i höst. Jag tror att det är bra för kroppen att då och då få vända sig upp och ned, liksom att ge den andra utmaningar än från just den sport man utövar, i form av nya rörelser och balansövningar (som till en början kan ses som "omöjliga"). Jag hoppas också hinna prova lite nygamla gruppträningsformer på "mitt" gym i Masthugget. TRX och Zumba kanske vore något?
Nästa vecka kommer förhoppningsvis också min CX-hoj! Hade tänkt att köra lite tävlingar som passar in i livet och som känns kul. Jag är fortfarande någon form av nybörjare på det här med Cykel Cross. Otroligt kul att köra i en diciplin mycket fortfarande är nytt för en. "Jaha, är det så man gör" tänker man ofta för sig själv. Det hade varit kule att satsa lite mer på diciplinen, men just nu tycker jag att det är det svårt, eftersom svenska cupen börjar redan veckan efter sistsa XC-tävlingen för säsongen och är oftast väldigt urladdad både kroppsligt och själsligt efter en lång säsong. Jag är ingen robot, även om jag ibland tror att jag kan vara det! Nån gång i framtiden kanske det kan bli mer CX!

2 kommentarer: