onsdag 3 februari 2010

Ny affärsidé: exportera snöskovlar till Dannmark?


Idag mailade jag tävlingsarrangören för Cyclo Cross- tävlingen, jag tänkt köra i helgen utanför Köpenhamn. Anledningen var att jag var rädd för att de fått för mycket snö de senaste dagarna. Mina föräldrar bor nere på Österlen rapporter därifrån sade att man inte gärna gav sig ut på vägar, alla tåg inställda mm. mm. Ett snöoväder på Österlen är inte att leka med. Ingenting binder snön på vidderna och det blåser oftast hårt, vilket gör att det blir drivbildningar på vägarna och att snön "fastnar" runt husen. Då Danmark har liknande terräng, var jag orolig för att racet skulle bli inställt.

Svaret jag fick från Cykelarrangören, var att, jovisst, det blir tävling, men vi får skotta innan.

Sedan: "Förresten, om man kan köpa "sneskovl" (snöskovel) i Sverige vill jag att du hör av dig, alla är nämligen slutsålda här i Danmark".

Ganska roligt svar av en arrangör tycker jag! Jag lovade i alla fall att kolla efter, och han verkade jätteglad och bad mig ta med kvitto om jag hittade 2-4 snöskovlar.

Det är alltså riktig kris i Danmark! Mer snö än någonsin, inget att skotta med. Som entreprenör och egen företagare ser jag genast möjligheter! Exportera fina svenska snöskovlar till Danmark! Se till att tillgodose den tillfälligt höga efterfrågan. Den uppenbara bristen på- och det stora behovet av snöskovlar gör att man inte behöver dumpa priserna heller. En utmärkt idé!

Får se hur jag ska göra med det. Kanske köpa på mig ett 100-tal skovlar och ta med till Danmark och sälja. Eller kanske en webbshop. Fast man får skynda sig innan det börjar töa bort....

I alla fall så ska jag försöka åka till Skåne i morgon. Med tåg. Om det nu går några tåg. Igår var alla tåg mellan Malmö och Ystad inställda på kvällen. Det ska dock inte komma så mycket mer snö. Cykeln ska också med på tåget. Öresundståget tillåter, till skillnad från SJ att man tar med sin cykel på tåget, vilket är bra. Man får visserligen betala en ungdomsbiljett för cykeln (ca 100 kr hade varit värt tycker jag), men det fungerar ju i alla fall. På SJ kan man inte ens polletera en cykel från A till B längre, utan får ta den med frakt eller nåt. (Jag pelleterade förresten en cykel en gång enligt anvisningar för att den skulle komma i tid, cykeln kom fram två dagar EFTER tävlingen, har aldrig riktigt förlåtit SJ för det). Själv har jag några gånger använd flygväskan för cykeln på SJ, det går tydligen bra för då är cykeln en VÄSKA, ingen cykel! Synd bara att väskan blir dubbelt så tung och 3 gånger så otymplig att ta med, jämfört med att ta den lätta tävlingscykeln som den är. Huvudsaken är att det inte är en cykel, verkar SJ tycka.
I alla fall ska det bli roligt att köra ett riktigt snörace. Jag tror faktiskt aldrig jag har tävlat i snö förutom då det var lucia crossen i höstas. Som lera fast vitt typ.
Adios!

2 kommentarer:

  1. Kör hårt i helgen med både puls och affärer:)
    Ta med ett gäng pulkor också, de är också slut här i söder därmed hårdvaluta.

    SvaraRadera
  2. Tack :)
    Helt klart ett helt nytt område för mitt lilla företag. Webb,tycksaker, illustration OCH Export av snöskovlar/pulkor....

    SvaraRadera