söndag 28 februari 2010

Insomnia

Denna helg har präglats av brist på sömn. Tanken var att det skulle bli en helg med hård träning och det hela började bra med två tuffa pass på fredagen och ett 4 timmars pass på lördagen. Det blev kalla ock blöta pass fredagen och lördagen, då det ju börjat töa. Båda dagarna avslutade jag cykelpassen genomblöt och iskall. Gissa om man gillar duschen då? Tanken var att söndagen skulle ägnats åt ett skidpass på förmiddagen och ett cykelpass på eftermiddagen. Det blev dock bara en halvtimme på skidorna sen gav kroppen upp och sa på ett tydligt och bestämt sätt åt mig att sluta.

Anledningen? Två dagar i princip utan sömn. Jag är inte den som sover särskilt mycket och bra. Faktum är att jag lider av sömnstörningar, ganska allvarliga sådana också, enligt sjukvården.
Denna helg var det dock något annat som var orsaken, nämligen vår kära nattklubb som ligger två våningar under oss och vår kära granne som bor rakt under vår lägenhet.

Vi har under lång tid haft problem med nattklubbens ljudnivå på helgerna och i princip varje helg har de spelat så vi blivit störda. Vi vill gärna sova ganska så tidigt på helgerna för att kunna träna. Det är därför mycket frustrerande att behöva vara vaken till kl 02.00,då klubben stänger. Detta har ältats fram och tillbaka och inge förbättring har skett. SURT. Inte nog med detta, grannen under oss fick för sig att det var en utmärkt idé at sjunka karaoke vid midnatt. På högsta volym också. Själv har jag i vanliga fall inga större problem att folk har fest ibland, men efter som vi blir störda varje helg av nattkubben, blir inte toleransnivån särskilt hög.
Så vi låg och vred oss två nätter i rad utan många minuters sömn. En natt då och då är ok, då är det bara segt och jobbigt, TVÅ nätter är inte alls bra. Kroppen känns sjuk. Det går inte att ta i, man har ont lite överallt, magen strejkar och huvudet dunkar. Ingen reaktionsförmåga.

För min del känns det så klart frustrerande att inte kunna köra så som det var tänkt, man har ju ingen tid att förlora och det gäller att planera på bästa sätt för att hinna få med all träning som behövs. Att inte kunna sova för egen del är en sak, men att bli väckt av någon annans musik och oljud varje helg är något helt annat.

Vi hoppas på ändring snart.

ZZZZZZ god natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar