onsdag 5 april 2017

Lördag idag!Japp det är faktiskt lördag idag för mig! Och fredag är söndag. Eftersom jag jobbar på Got Event och fotbollsmatcher både lördag och söndag denna vecka. Nu har jag i och för sig massor att göra både idag och på fredag, med mitt företag, med lite andra projekt och träning. Men när jobbet inte är på fasta tider är det ändå lite som att vara ledig. 


Det var någon som sa för ett tag sen att jag är en sån som bara "glider runt". Tänk vad lite hen vet. Jag kan upplysa om att jag har jobbat stenhårt de senaste månaderna. Det har varit mycket extra tider på GotEvent och från det arbetets slut till midnatt har ägnats åt hemsidejobb med mitt egna företag. Plus några timmars träning på det med. Hade jag inte tränat eller haft behov av att träna, hade jag nog kunnat jobba ihjäl mig. Så nördig kan jag bli när jag håller på med något.
Nu är hemsidan klar och jag tycker att den blev bra. Kunden verkar också nöjd. Gå gärna in på unibase.se och titta själva. Lyckades tyvärr slänga skärmdumparna på hur den såg ut innan, men det är inget som liknar den gamla alls nu. Det här med hemsidor blir ju ofta en kompromiss med vad den som ska ha hemsidan och vad jag som gör den tycker är snyggt i tex. bildval och funktioner. Man får vara lite lyhörd. Hade jag fått gå lös helt själv och ha obegränsad tillgång till bild- och filmmaterial och tid, hade det troligtvis blivit på ett annat sätt. Det viktigaste är ju ändå att kunden är nöjd.

Det här med synen på webb och formgivning är roligt, många tycks fortfarande tro att det bara är att "lägga in" och "trycka på en knapp" och att det inte tar någon tid alls. Oftast är det de små, knappt märkbara ändringarna som tar längst tid att få till. Unibase är dock ett företag som jobbar med programmering och systemutveckling och då är ju självklart förståelsen helt annorlunda.

Förresten, är det någon som vet hur man gör avdrag om har företag och cyklar till och från kunden för möten mm? Man borde ju på nåt sätt få dra av dubbelt upp jämfört med bil, eftersom man tar sig fram samma antal kilometer som man gjort om man kört bil, men utan att bidra till någon förorening. Visst vore det logiskt?


Jag har dock hunnit med att så tomater. Lite tidigare i år eftersom de inte hann mogna ordentligt innan det blev kallt förra året. Det tog inte lång stund innan de kom upp. Nu ska vi se om de hinner mogna också! 

2 kommentarer:

 1. Jadu, ang. avdrag... Tyvärr är det enbart bilåkandet och elcyklandet som idag premieras av avdragen :'(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man borde ha en skala.
   De färdsätt som inte släpper ut nåt + minskar trängsel ger rätt till mest avdrag.
   Sen de som släpper ut lite alt får plats med många (tex buss, hybrid)
   En bensin/diseldriven bil får ger rätt till minst mil-ersättning.
   Fixat :D

   Radera