fredag 29 januari 2016

Förberedelser.

Angelica och jag vid testkörningen!
Lasse och David funderar på sanden.Bra dagar här i Belgien. Har slappat efter Världscupen och flyttat till ett nytt hus i Geel. Vi bor fint och bara 2 kilometer från en permanent cyclocrossbana. Det råkar vara en bana som världsmästaren Van der Poels brukar träna på. Den var så klart grym. Snabb och slingrande ca 2,5km lång. En bana det är svårt att köra lugnt på för att den är så rolig. Det är lite av sån här terräng man önskar man hade i närheten hemma. Man kan mest likna det med skogen vid sandhammaren eller Sörmonskogen utanför Karlstad. (Det är ju lite tur att man har släkt på båda dessa ställen). Man fattar ju hur belgarna kan vara så bra på sand, när i stort sett alla skogsområden är mer eller mindre sandskogar. Oändliga träningsmöjligheter. 
Igår körde vi banan några varv. Den var torr och väldigt snabb, till och med utförslöporna var utan spår. Väder´prognosen visar dock regn från fredag kväll och hela lördagen och då kommer förhållandena att ändras drastiskt. Därför tränade Angelica och jag ett lätt pass på kanalväg idag istället för att åka på banan, för att spara lite på krafterna och istället åka ett eller två varv på tävlingsdagen. Det tar både tid och energi att åka till banan, åka ett eller två varv på en bana som kommer vara annorlunda på tävlingsdag, och sen åka till boendet igen. Det gäller att spara även av den varan. 

Imorgon kör Herrar Junior, Damer U23 och Dam Elit. På söndag kör Herrar U23 och Herrar Elit. Man väntar mellan 70 000 till 80 000 åskådare. Det kommer att bli galet bara det. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar