fredag 26 augusti 2011

Medvindscyklikng och kattinvasion på Österlen!

Unga fröken katt.
Jag är på besök hos mor och far, som bor nere på Österlen i Skåne. Det har varit några härliga dagar och jag har inte gjort så mycket mer än några kortare cykelpass. Det mesta är som vanligt hos mor och far, förutom att en liten katt har valt att flytta in i mammas och pappas hus. En dag stod den där, mager som ett snöre och med underbett, utanför dörren och jamade. Inte kunde mamma och pappa låta bli att gen den mat och det var nog då katten bestämde sig för att här var en bra plats att stanna på. För vem vill inte bo hos dem, så snälla som de är??
Dessutom väntas kattungar, så det var ett smart drag av fröken katt att se till att bli så väl omhändertagen som möjligt.

Nöjd katt i motljus i trädgården..
Idag blev det för övrigt ett rätt fint pass på asfalt, grus och lite stigar i Gylleboskogen. Lyckades tajma det fint och fick medvind på vägen tillbaka hem till Vallby. Kändes ganska bra att flyga fram på tyngsta växeln med nedvarvningspuls. Nästan som att åka pace, fast med vinden som puffar på bakifrån.

Efter träningen blev det en tur in till Simrishamn och sedan ned till Kåseberga och där lite fika. På bilden ovan ser ni ett hus jag skulle kunna tänka mig att bo i. Alldeles för sig själv och  med utsikt över Kåseberga hamn. Enda nackdelen är väl att det troligen kan blåsa en hel del där...

I morgon drar jag vidare ned till Danmark för tävling på söndag i Ålborg. Tydligen är det också Nordiska mästerskapen i XC, vilket jag inte hade en aning om när jag anmälde mig till racet. Och sen när jag bokat och fixat allting med resan, lånat bil, fixat boende mm, fick jag reda på att SM i Långlopp skulle avgöras uppe i Ludvika samma helg! Ganska typiskt, men jag valde att inte styra om kosan, eftersom det varit ett rätt så omfattande jobb att få denna resa att fungera och det kändes dumt att bara strunta i det när man involverat halva familjen för att jag ska kunna åka en tävling. Jättetråkigt med så kort varsel inför ett SM, men givetvis ska arrangörerna av Finnmarksturen ha en stor eloge som tog på sig mästerskapet. Nu får jag ju i alla fall köra ett annat mästerskap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar