måndag 30 oktober 2017

Stormig Malmöcross och fasta.

Foto: Hans Persson

Så var Malmöcrossen avklarad. CK Barriär bjöd på en riktig crossfest. Kanonbana, där ungefär hälften var på teknisk  gräs skrå och hälften mer snabbkört i parkliknande miljö. Lerigt och blåsigt var det med, stormbyar då och då. Frös under testvarvet och bestämde mig för att köra långärmat och långbent. Så här efterhand kanske lite för mycket kläder, men jag hatar att frysa, så just då var det ett bra beslut.  Testkörde banan med Ernst-däck, vilket var som sugproppar på skråpartierna, men förövrigt inte så lättrullat. Bestämde mig för Rhino, eftersom jag antog att underlaget skulle blåsa sig torrare, vilket fungerade perfekt. Hade varit kul med nån riktigt grisig bana, så Ernst:arna kom till användning.

Fick en hyfsat bra start och jagade och blev jagad av Ida. I en av första svängarna på skrå höll jag på att blåsa av banan och fick försöka lyfta tillbaka cykeln in på banan. Det hände nog oss alla några gånger att vi höll på att blåsa omkull eller trasslade in oss i plastbanden. Ida var stark och drog i från efter första varvet och jag fokuserade på att mala på. Tekniskt set gick det bra, förutom att det blåste mest på dessa partier och man ibland hade svårt att ta sig framåt. På de mer lättåkta partierna behöver jag dock få mer fart. Man tänker ju lätt att det bara man själv som får den där byvinden precis uppe på krönet eller på det annars snabbkörda plattpartiet, men så är det ju inte. Ligger man en och en får alla samma vind, men kanske inte samtidigt. Är i alla fall nöjd med att jag hoppade diket varje varv. Rullade så in som 2:a efter 5 varv. Egentligen skulle vi kört ett varv till, då åktiden för vinnaren ska vara minst 40 minuter. Men vi var nog glada för det i blåsten. Tycker ändå det var en bättre känsla än första tävlingen i Danmark, inte lika segt. Lite fler race i benen så ska det nog bli bättre fart på kroppstackarn.

Åkte tillbaka till Vallby efter racet för att plocka ihop lite i huset innan hemåkning idag. Musen som bosatt sig i huset och som tycks överlista alla slags musfällor hittades för övrigt död i badrummet i går morse. Dödsorsaken är okänd, kanske var det för många nära dödentillfällen när han snodde osten från musfällorna. Ett mushjärta tål ju inte vad som helst.

Jag har precis ätit "sista måltiden" och ska nu fasta i ca 1 dygn. Eller jag får i alla fall dricka klar dryck. Anledningen är en undersökning av magen och tarmarna, så då måste jag vara tom. Utan att gå in på detaljer, det är ingen undersökning jag ser fram emot. Har haft en del ångest för den och förberedelserna i några dagar. Men det är ju bra att man får göra det. Åker hem vid lunch och ska då fortsätta med förberedelserna hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar