fredag 23 september 2011

På plats!

Så var jag på plats i Nederländerna, för att köra säsongens sista MTB-race, en C1:a som också tydligen är BeNeLux-iska mästerskapen. Jag har inkvarterat mig på ett boende i Waddinxveen (uttala det om ni kan!) ca 20-30 minuters bilfärd från tävlingen, som ligger vid något så exotiskt som en innomhusskidbacke.
När jag var förbi en kort stund vid tävlingsområdet idag, kom det en massa sidklädda människor, som var på väg IN i kylan. Kändes något annorlunda, faktiskt.
Banan är också känd bland holländska cyklister för att vara DEN backiga banan i landet. Alla andra tävlingar innehåller max 20 höjdmeters klättring per varv, vilket inte på något sätt innebär att de är mindre jobbiga än en kuperad bana, tvärt om, i alla fall för min del.

Lite mer intressant är det att befinna sig inte lång från en av konstens stora mästares stad, Delft. 1600-talskonstnären Jan Vermeer lite av en magiker då det gällde att skapa detaljrika, realistiska målningar genom sitt sätt att återge ljus och skugga, men också sättet att arrangera bilderna.

Vermeer: Flicka med pärlörhänge.

Hade jag haft tid hade jag taigt mig till Vermeercentret i Delft och passat på att njuta lite av hans målningar, men i morgin finns inte riktigt tiden och på söndag är det ju race. Så, nästa gång kanske..?

Förutom det förundras jag åter en gång över hur det holländska språket låter. Så bekant, men ändå inte. Ibland som svenska och i bland som något helt annat.

2 kommentarer:

  1. Prova att läsa en holländsk tidning..lättare att fatta än att höra språket :-)
    //Mia

    SvaraRadera
  2. Ja, det stämmer faktiskt :)

    SvaraRadera