onsdag 6 januari 2016

Fatbike och jakten på världens varmaste handskar?
Ok, alla skriver om kyla och träning i densamma och det känns lite fjuttigt att skriva om att man varit ute och tränat en och en halv timme i -5 grader, jämfört med andra som krigat 4-5 timmarspass i -10, -15 eller -23. Men i ärlighetens namn, -5 grader i Göteborg och andra delar av södra Sverige kan ofta kännas som -15. Det är en råare luft än i tex Värmland där jag är uppvuxen, dessutom är det ofta en liten snållbåst. Tack vare denna snålblåst, väljer jag gärna att köra i skogen när det är kallt. Väljer man skog väljer man ju oftast mtb:n med. Det känns aningen annorlunda att hoppa upp på mtb:n när man enbart kört cyclocross de senaste månaderna. Annorlunda, men inte på ett dåligt sätt. Främst är det däcken, 2,1 känns helt plötsligt som att åka fatbike jämfört med crossens 33mm. Dessutom sitter man ganska upprätt och upplever styret som oerhört brett. Bekvämt! Då jag haft rätt ont i ryggen efter tävlingarna känns det som en bra grej att avlasta den några dagar. Änggården är fantastiskt i fruset underlag. Inte mycket is alls heller. Lite snö hade gjort allt komplett.

Jag har haft tre dagar av lugn träning och rehabövningar nu för att ordentlig få återhämtning efter julcrossen. Idag är det dock dags att köra på med lite intervaller på Monarken. Jag har några dagar hemma nu att träna på på, känns skönt. Nästa crossrace för mig är i Luxenburg den 17/1 och jag kör den istället för Världscupen som går samma helg i Frankrike. Inte för att jag inte ville köra världscupen, utan för att det helt enkelt blev för dyrt och krångligt att ta sig dit. Tävlingen ligger mitt i Frankrike och det är minst tre timmar till närmaste större flygplats. Dessutom hade jag inte fått med mig någon support. Det viktiga för mig är att tävla för att hålla uppe farten och då var detta en bra kompromiss som inte kostar mig så mycket.

Nu ska jag dra iväg strax och jobba på Scandinavium. Och våndas lite för kvällens Monarkpass!

Har nån förresten ett tips på världens varmaste handskar? Jag är på jakt! Mina händer blir så lätt kalla, det är min största begränsande faktor när det är kallt ute.

3 kommentarer:

 1. Hej Åsa.
  Testa bar mitts. Grym produkt. Dom tar bort all vind och är så varma att du kan ha dina favoriter under. Kolla på Merida.se dom funkar väldigt bra tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Instämmer med föregående talare

  SvaraRadera
 3. Stefan Jespersen13 januari 2016 02:45

  Jag körde med mina nya GribGrab Nordic lobster i går kväll! Det var lite fuktigt, lite kylig vind och 1 plusgrader ute. Jag var ute 2,5 timme och jag frös inget över huvudtaget, tvärtom nästan. Fick ta av mig handskarna ett par ggr för att vädra händerna! Rekommenderas! :)

  SvaraRadera