lördag 7 maj 2011

Intressanta saker man inte visste om Turkiet..


Under mindre än ett dygn har vi lärt oss följande om Turkiet:

- Att det är i princip omöjligt att hyra en kombi, då det är helute i Turkiet, alla bilar är i sedanmodell = problem att få in två cykelväskor och lite packning.

- Att det finns en lag som gäller alla Hotell i Turkiet, som säger att det inte är tillåtet dela trebäddsrum om man inte är släkt på något vis.

- Att ett glas vin kostar ungefär lika mycket som hela maten man beställt.

Utöver det har vi det ganska bra. Vi bor i samhället Polonezköy en bit utanför Istanbul. Har kört lite på banan, den var kuperad och bitvis ganska slirig. Mestadels skogsvägar och stigar. Tack och lov har vi sluppit regnet, det är soligt och fint, men inte så varmt. Inte för att vi hann se så mycket av staden när vi åkte hit ut, men man fattade så mycket att det var en stor stad. Enormt stor till och med. 13 miljoner invånare i en stad och alla har (minst en) bil och alla åker samtidigt på motorvägarna runt stan. Det där med att ligga i sin fil och att tillämpa "vävning" vid köer verkar inte gå hem här heller...

Anders gör sitt bästa för att hålla reda på oss och har till och med blåst liv i sin gamla blogg. Sånt gillar vi! Och så byter han däck också:

Anders "in action"
Efter däckbytet blev han ganska trött, gick väl tom efter "low-fat mealet" som han fick på planet hit. Förbundskapten Eriksson är verkligen mån om att inte bara aktiva cyklister utan även före detta aktiva cyklister håller formen. 

Anders väggad efter däckbytet
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar