lördag 14 februari 2015

Hjärtan.

Alla hjärtans dag. Hur uppblåst har inte denna dag blivit, som alla andra i kommersiellt syfte påhittade dagar? Egentligen borde den inte behövas, vill vi inte visa kärlek till de vi tycker om alla dagar? Eller måste vi till varje pris köpa en dyr present för att visa vår uppskattning till någon? (Fast ok, man kan ju även passa på att ha mysigt en dag som denna, inget fel med det, felet är den kommersiella hetsen som bygger upp orimliga förväntningar.)
Tänk vad många hjärtan som brustit just på grund av att vi har en dag som skapar så stora förväntningar på att det ska bli kärlek och romantik. För att den glömts bort eller för att det blivit fel på ett eller annat sätt, eller för att det helt enkelt inte fanns någon att ge sin kärlek till.

För många som tränar har alla hjärtans dag istället blivit en dag då man hyllar sitt hjärta och gör till exempel så här:
Pulsgrafen efter gårdagens rekord 2:or på ca 275watt i snitt. 

Vi tränar alltså vårt hjärta, låter det jobba så att pulsen blir hög. Ett mycket mer tilltalande sätt att fira och kanske också lika viktig. Jag tror på att vårt hjärta behöver jobba, precis som musklerna. Vi är gjorda för att röra oss och den bästa present vi kan ge oss själva är att hålla igång. Alla hjärtans dag borde ju rimligen handla om att tänka lite extra på just våra hjärtan. Godis, sötsaker och "mysmat" äter de flesta ju så mycket av ändå.   

Jag kan inte heller låta bli att tänka lite extra på dem, vars hjärtan plötsligt och oförklarligt stannat. Två vänner till Markus och mig har på kort tid gått bort på detta sätt. För en, Johan, har det startats en minnesfond. Man vet aldrig vad som händer här i livet, så det är viktigt att uppskatta det man har just nu. Att man är frisk, har nånstans att bo och folk omkring en som man gillar.   

Onsdagens skidåkning i Karlstad gav grym träningsvärk i armarna och ryggen, som nu håller på att släppa. Därför blir det först hjärtträning och sen styrketräning dag. Jag är grymt glad för att jag kan träna. Och för att jag kan träna hårt. Puss!

2 kommentarer:

 1. Jag tycker man borde kunna göra om den här dagen, så att verkligen blir en alla hjärtans dag. En dag då vi istället för att ge våra pengar till de som kränger geléhjärtan och nallar, hedrar de vars hjärtan gav upp för tidigt samt skänker pengar till forskning exv.
  Usch, vad ledsamt att läsa om ytterligare en man i sina bästa år som drabbats. Var han också cyklist som H?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig :) Riktigt hemskt, J tränade allt möjligt men även cykling. Mycket fartfyllda actionsporter. Också han en fantastisk man som man kände att världen behövde lite längre än så här...

   Radera