onsdag 14 mars 2012

Vår!

Idag blev det ett härligt pass på MTB:n i Änggårdsbergen! Försökte ta det lugnt eftersom jag har några dagar kvar på Antibiotika-kuren, men det var svårt, väldigt svårt. Det kändes dock bättre än väntat efter alla dagar utan cykling. Stigarna var nästan torra, med några lerhål som undantag. Detta är en stor fördel med Änggårdsbergen.Det är inte så stort till ytan, men väldigt kuperat, vilket gör att det blöta "rinner undan" fort.
Idag kände man verkligen våren i luften och det var svårt att avsluta passet för att hinna åka till jobbet i tid. Det blev ju inte lättare av att jag hade min nya CUBE heller! Den största skillnaden är väl gaffeln, där jag nu kör med en FOX teralogic-gaffel. Det öppnar och låser sig själv, vilket är lite ovant när man är van att "öppna och stänga" den själv. Men det känns bättre och bättre ju mer man kör med den. Det handlar mest om att sluta tänka och lita på att gaffeln gör jobbet.


6 kommentarer:

 1. Hur har du ställt in Terralogic-gaffeln?

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag håller på och testar lite för tillfället. Jag upplever att man får laborera lite med hur mycket man vill att den ska låsa (justeringen undertill), själv vill jag att den ska vara så hård som möjligt när den ska vara låst, men kör man den på det "hårdaste", blir den lite väl hård när den väl ska vara öppen och dämpa, så man får testa lite olika.

  Här kan man få lite tips: http://www.foxracingshox.com/2012preview/display.php?t=forks&p=32207

  SvaraRadera
 3. Sorry, fel länk, denna skulle det vara: http://www.foxracingshox.com/fox_tech_center/owners_manuals/012/Content/Intro/Product_Selector.html

  SvaraRadera
 4. Aha. =) TACK!

  Emil kör med "Kör kring 55psi och full retur samt själva upplåsningsläget på 3 klick från hårdaste läget. Vi kör factory preppade gafflar men ärligt talat så tror Jag de är väldigt lika original"

  Funderar på att byta ut min Durin SL 2011 mot en terralogic..

  SvaraRadera
 5. Testade precis ungefär samma inställning men med 4 klick och aningens mindre luft, då jag väger mindre än Emil. Blev det bästa hittills :)

  SvaraRadera
 6. Antar att du har läst den här?: http://www.bikeradar.com/gear/category/bikes/product/review-fox-racing-shox-f100-fit-terralogic-37694

  Kör lagom fort nere i Europa! =)

  SvaraRadera