lördag 21 november 2015

Storm i sandlådan!


Go kväll! Storm här i Koksjide. Kastvindar och regn. På vägen hit var det två långtradare som bokstavligt talat blåst av vägen. Otäckt, men det såg ut att ha gått bra för förarna. Då förstår ni kanske att det blåser en helt del. 
Det har varit fullt upp idag. Det hela började med att min cykel inte kom med planet igårkväll, så vi fick hämta den på Bryssels flygplats i förmiddags. Att komma in i bagagehallen var inte det lättaste, trots att det "bara var att scanna en kod" som de sa till mig i telefonen. Kanske berodde det på den förhöjda säkerheten, men efter mycket spring till olika instanser ordnade det sig. Efter det hem till Ignace, sätta ihop cykeln packa husbil, åka till Koksjide, köra banan några varv, byta till torra kläder, kaffe, gå på team managers meeting, åka till boende, duscha, och käka middag. Nu fick man äntligen slappa! 

Det blir knepigt med däckval imorgon eftersom det i stort sett kommer att vara antingen sand, eller lera på banan. Testade sanddäcken i två varv och de fungerade grymt på sanden, men sådär i leran (som blev djupare och djupare). Så jag körde två varv med Smallbird med, vilket fungerade riktigt bra när sanden var blöt och lite mer kompakt än vanligt och grymt på resten. Det svåra blir om det torkar upp i sanden men fortfarande är lerigt på gräset (vilket är högst troligt att det kommer att vara). Då får man välja antingen sämre i sanden och bra på gräset, eller bra i anden men kasst på gräset. Vi får se, det blir nog till att köra ett testvarv i morgon och avgöra då.
Hoppas att det slutar blåsa, i dag var det sån motvind på vissa ställen att man stod helt still. Regnet bekommer mig inte, det ser jag snarare som något positivt, men regn och storm på en gång, blir besvärligt och inte minst kallt för mekanikerna och publiken. 

Om ni undrar hur det är här i Belgien, så kan man säga att det är kraftigt förhöjd säkerhet. Bryssels tunnelbana är helt stängd. Tågen går med färre turer. Alla konserter och fotbollsmatcher är inställda. På flygplatsen vakar militär beväpnad med kulsprutor. Passet kontrolleras. På morgondagens tävling kommer alla besökare att muddras och väskor kommer inte in utan att gås igenom. Det är ju tur i oturen att vi tävlar på en militärbas, så det finns gott om militär nära till hands. Jag kan gott leva med de extra kontrollerna och säkerhetspådraget om det ger effekt.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar