söndag 10 februari 2019

Sjukaste på länge...


Firar att jag denna vecka har slagit nytt rekord i träning! I alla fall om man ser till de senaste 10 åren och i kategorin lite träning. 0 timmar har förts in i boken för vecka 6 om man ska vara exakt. Kommer inte ihåg när jag inte tränade under så många dagar i rad sist. Möjligen när jag drabbades av lunginflammation för många år sen. I måndags vaknade jag upp med tjock hals och allmänt ont i kroppen. Det hela eskalerade under veckan och under onsdagen och torsdagen var det riktigt illa. Jag kände att jag troligtvis var den sjukaste människan i hela Göteborg. Ingen jättehög feber kanske, men tillräckligt för att jag skulle känna mig utslagen. Ont i hela kroppen, huvudvärk, halsen, näsan, illamående. Influensan var ett faktum. Det blev inte många knop gjorda i helt enkelt. Senaste dagarna har det känts bättre och i dag var jag nära att gå till gymmet och köra lite rehabträning för att komma igång lite, men tänkte sen att det var bättre att ta det säkra före det osäkra och ta det lite lugnt en dag till. Vad spelar det för roll med en dag mer eller mindre träning i februari liksom? Hellre träna och göra det ordentligt istället för att känna efter och fundera på om man är frisk nog under tiden man tränar. Det fick bli två promenader istället, det är ju i alla fall rörelse. Har svårt att vara stilla så här mycket. Får mer ont i kroppen än när jag tränar och har svårt att få nåt vettigt gjort.

När det gäller sjukdom brukar jag bli förkyld ungefär en gång om året och då oftast i januari eller februari. Är sällan "småförkyld", men  när jag väl blir sjuk brukar det bli ordentligt istället. Kanske är det bättre. Ska bli intressant att se hur det känns att börja träna igen. Som många andra som håller på med uthållighetssport, tänker jag att jag tappat allt flås och styrka och får börja om från början  men innerst inne vet jag ju att så inte är fallet. Man är helt enkelt lite knäpp som flåssportare.
Det sämsta med denna influensa har förutom att inte kunna träna, varit att jag tappat luktsinnet och därmed även smaksinne. Jättetråkigt, allt har smakat likadant, det enda jag har känt är salt och sött. Har luktat på saker jag vet luktar mycket, (tex parfym) och de har luktat -ingenting!
Idag börjar jag dock känna lite lukt igen, så hoppas det kommer tillbaka.

I morgon ska det dessutom bli sol, så då passar det bra att cykla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar