tisdag 31 juli 2018

Till bergen och tillbaka!



Tillbaka till Göteborg och 10 grader varmare. Skulle det inte vara kallare på de nordligare breddgraderna. Har haft det bra i Livigno, men inte orkat skriva så mycket. Träningen har funkar bra och jag har kört både xc och i bikeparken, sista veckan i sällskap av Mackan. Vi har haft tur med vädret, det har varit sol i princip varje dag, utom första dagen jag kom, den kväll som Mackan anlände och sista dagen, då det kom en del regn. Det bästa med resan var, förutom alla fantastiska vyer, svettiga backar, goda kaffestopp och snälla djur, att jag tog största droppet på Carosello3000-sidan och mellandroppet på Mottolino-sidan. Tidigare har jag liksom fastnat på på en nivå där kör små drop som jag känner mig säker på, men högre har känts helt omöjligt. En stor orsak är väl att jag inte känt att jag haft kontroll och att jag nästan sett framför mig hur jag går i backen. Men så händer det, plötsligt känsla av att "det där klarar jag av", "det är faktiskt inte så högt" och "jag vet ju hur man gör". En positiv känsla att ta med sig.



Hemresan från Italien, gick trögt, väldigt trögt. Först går det ju alltid lite långsamt över bergen, men det gör inte så mycket då det ju är vackert och roliga vägar, men sen var hela Autobahn ett vägarbete och en massa trafik. Det gav en ojämn och jobbigt stressad körning. Nu är vi i alla fall hemma. Inledde vårt hemkommande med ett kvällsdopp. I Livigno är det inte direkt badläge, med vattendrag innehållandes iskallt smältvatten.

I helgen vankas SM i långlopp och Finnmarksturen. Det blir tufft med dubbelrace, men temperaturen ser som tur ut att sjunka. För mig hade det varit tufft att klara av två långlopp efter varandra i 32 graders värme. Känner jag förresten nån som kan tänka sig langa till mig på SM i Motala? Åker dit själv då Mackan är på annat håll? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar