måndag 24 juli 2017

Bland moln.
Jag är ju morgontrött som de flesta vet, men gillar verkligen de gånger jag lyckas komma upp tidigt på morgonen och de flesta i byn fortfarande sover. Kall krispig luft och kvittrande fåglar. Tussar av moln har tagit sig ner bland husen och man ser att det snart kommer att klarna upp. Ensam med bergen och en kopp kaffe. Bara någon timme senare värmer solen och byn blir full av liv och rörelse.
   
Här uppe bland molnen är det bra. Det är något med höga berg som ger mig lugn. Folk här verkar lugna i sinnet, förutom när de framför någon form av fordon. Då är de hetsiga. Nästan oavsett fordon. Väldigt få verkar dock vara arga på cyklister. Det är mer att de vill framföra sitt fordon så fort de kan i de fina serpentinvägarna.

Det har varit fina dagar, men just idag har det regnat rätt mycket. Passar bra eftersom jag ändå tänkt ta det lugnt. Är fascinerad över hur Livignoborna har koll på sitt väder, trots att väderprognoserna aldrig stämmer här. Damen på cafét i närheten tittade upp och sa att det skulle börja regna snart. Jaha tänkte jag, ser inte så ut. Men 10 minuter efter hon sa det började det mycket riktigt ösregna. Vädret växlar fort här och man behöver anpassa sina aktiviteter efter vädret en del. Att ge sig ut högt upp bergen när det åskar och/eller regnar är ingen bra idé. Framförallt kan det bli väldigt kallt.Försöker hålla mig lugn. Jag tränar,vilar och dricker kaffe. Det är ungefär det jag gör. Läser bok, lyssnar på musik och jobbar en del på datorn.
Det är svårare än vanligt att hitta lugnet, eftersom det hela tiden kommer tankar om allt som måste tas itu med hemma efter allt som hänt och vad jag borde göra. Känner mig fruktansvärt otillräcklig, men mycket är saker som jag faktiskt inte kan påverka. Försöker vara här och nu så mycket det går, även om det är svårt. Jag tror ändå att det är lättare här än någon annan stans. Det är bra med backarna så jag får ta i och bli trött i kroppen. Det är bra med de långa utförslöporna, eftersom jag måste fokusera på att cykla utför och inget annat. Den krispiga luften gör att tankarna klarnar, om än långsamt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar