tisdag 8 december 2015

Ljus i gråvädret och nya rekord.

Gråväder efter Gorm och Helga. Stora problem med trafiken i Västsverige, men bor man i centrum och cyklar dit man ska märker man nästan inget. Mer än att cykeln blåst omkull och det är en j-kla motvind när man ska cykla hem från jobbet. Har tränat på ganska bra. Angelica lurade ut mig på ett distanspass i söndags, vilket var bra då jag tänkt köra inomhus. Vi blåste inte bort lurade dessutom regnet så när som en skur när vi nästan var hemma. Tack regnet. Gött, då det inte är så kul att cykla distans inomhus, men inte heller så kul att bli genomblöt och kall.


 
Angelica hade mycket saker med sig. Bland annat två kameror. Man vet aldrig vad som kan behövas! 

Dessutom har Syster, Gurra och Leif varit på besök. Gurra kom för att man kan gå på Universeum. Alla som bor i Göteborg går dit minst en gång i veckan, hävdar han. Syster och Leif kom förhoppningsvis för att jag bor i Göteborg, men man vet ju aldrig. En rolig grej med besök är att det plötsligt kan vara barn lite varstans. Som till exempel uppflugna i dörrkarmen.    

Barn i dörren...
Både Gurra och jag gillar att jobba med dator/Ipad i soffan. Kul med likasinnade!


Igår har det gymats och körts rehabprogram. Det gick bra, jag kan göra övningarna utan att få krampkänning av trötthet, stor framgång (vilket kanske snarare säger något om tidigare svaghet i de muskler som tränas i rehabprogrammet). Förutom rehabövningar kördes pull ups, marklyft och bänkpress. Är nöjd med rekord o både pullups (8 st) och marklyft. Bänkpress kan dock vänta. Målet är att klara 10 pullups. Nu känns det högst nåbart. Styrketräning handlar mycket om själva styrkan men även om förmågan att orka ta i och fokusera på det samma. Ni vet när man vet att något kommer att bli sjukt jobbigt, men man tar sig samman och kör ändå. Är man mentalt trött orkar man inte i närheten av det man orkar när man är mentalt i slag. En viktig grej är också vad man ätit. Har nämnt det tidigare: En muskel som är tom på glykogen är svagare än en som är laddad med glykogen, värt att tänka på för dem som försöker hålla igen på kolhydrater. Det kanske inte alltid är det bästa...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar