tisdag 7 februari 2012

Istanbul och Cordobá.

CX-säsongen tog ju slut för lite mer än en vecka sedan. Förra veckan blev det bara två träningspass på cykel och det var planerat att det skulle bli så. Jag ser mtb och cykelcross som två separata säsonger och då är det bra att få ett avbrott och liksom "starta om". Istället för cykel har det blivit skidor och lite annan träning. Nu är jag grymt cykelsugen!
Men knappt har sanden hunnit går bort från cykeskorna förrän MTB-säsongen smygstartar. CX blir XC helt enkelt. Första racet på mtb:n blir en tävling strax utanför Istanbul redan på söndag. Det blir jag, Kajsa Snihs och Ann Berglund som får äran att inviga MTB-säsongen så här tidigt. Det är samma tävling och troligen samma bana som vi körde förra året, fast då gick den i maj.
Om nu någon trodde att vi skulle få det varmt och skönt och få möjlighet att bättra på våra cykelbrännor där borta, då trodde de fel. Väderprognosen ser ut som  nedan:

Inte så fantastiskt väder kanske, det blir att ta med sig varma kläder och framförallt, Belgien-tofflorna.

Förutom Turkiet-tävlingen kommer jag att köra Andalucia-Bikerace, nu i februari, ett etapplopp innehållande ett kort tempolopp och därefter 5 långa etapper, varav några etapper innehåller väldigt mycket klättring. Tävlingen körs i 2-manalag och jag kommer att köra tillsammans med Kajsa Snihs. Det blir det första riktiga etapploppet på mountainbike för oss båda och det ska bli riktigt spännande. Jag har länge varit sugen på att prova tävlingsformen, men alltid dragit slutsatsen att etapplopp inte passar mig. Nu känner jag att jag vill prova på det, jag vill veta hur koppen reagerar och tror att det kommer att ge mig mer inspiration och en möjlighet att testa gränserna fysiskt och mentalt. Vi har ju inget att förlora på att testa!

Vi kommer att bo de första sex dagarna i Cordobá, där den fina Katedral/Moskébyggnaden Mesquita finns. Då vi anländer några dagar innan tävlingen drar igång, tror jag att det för en gångs skull får bli lite sightseeing. Det är många städer man varit i men aldrig riktigt hunnit se. Jag har till exempel varit i Madrid 5 gånger, men inte sett mer av stan än att jag känner att jag gärna skulle vilja se mer av den. Vårt lilla lag har också ett väldigt speciellt namn, som kommer att "offentliggöras" på min blogg inom kort.

4 kommentarer:

 1. Hej Åsa!
  Vad kul att ni ska köra Andalucia bike race! Vi var lite inne på att vara med i "turistklass" :) men har bestämt att vänta till nästa år. Ska bli spännande att läsa om ert lopp.
  Lycka till!
  //Yvonne

  SvaraRadera
 2. Ja det ska verkligen bli superkul. Får se vad kroppen säger om det, har alltid varit övertygad om att jag kommer "dö" efter första långa dagen, men man måste ju testa innan man dömer ut sig själv som etapploppsåkare. Det sägs ju vara bra för formen också :)

  SvaraRadera
 3. Har precis hittat hit. Fin blogg och fantastisk header! Jag inleder "cykelsatsning" 2012 med multisporttävlingar och cykelvasan som mål, här hos dig ska jag hämta inspiration och cykellust! Kanske får man intervjua dig för bloggen - och du kan dela med dig av bra mountainbiketips för "nybörjare"?

  SvaraRadera
 4. Hej och kul att du hittat hit :) Du får gärna intervjua. Hör av dig på asa@erlandssonmtb.com när det är aktuellt. Kan jag ge tips som gör att andra blir inspirerade och sugna på att cykla mtb, så blir jag glad! Kör hårt!
  /Åsa

  SvaraRadera