onsdag 9 augusti 2017

Hänger i Sälen!

Har det bra här i Sälen, försöker ta det så lugnt jag kan utan att bli helt försoffad. Det är ju mycket avvägning det där hur mycket man ska träna för att vara så pigg som möjligt inför ett race. Att var helt inaktiv mellan två race är ju ingen höjdare, då blir det segt, segt att komma igång, även om man egentligen ju är utvilad. Och tvärt om -ligga och mata stenhårt gör en sliten. Dessutom kan det variera vid olika tidpunkter på en säsong, hur mycket man tävlat/tränat innan, hur mentalt utvilad man är, hur man ätit, sovit, rest och så vidare.  Det gäller att pricka rätt i just den situationen man är i.

Själv har jag fokuserat på att vila ut benen efter det två hårda racen med aktiv återhämtning, igår lite träning i Sälen Bikepark och idag körde jag lite mer intensivt, men långt ifrån stenhårt. Det kändes ändå ganska bra idag efter helgens hårda race. Tog mig till Rörbäcksnäs och de ljuvliga stigarna där. Verkligen balsam för själen. Det hade regnat en del på morgonen men det var ändå inte så farligt blött, bara några pölar och lite halt på stenarna.

På fredag kör jag Vasaloppsprinten och det blir ju ett bra sätt att få fart på kroppen en sista gång.
Jag undrar varför det är så få damer som vill köra sprinten? Det är ju minst 50 damer som kör i tävlingsklassen och ändå är här i krokarna. Men som det ser ut, verkar det bara vara jag och två-tre till som är med och som sedan också kör Vasan. Nu vet jag inte hur många som organisationen bjudit in totalt, men övriga damer som står på startlinjen, kör enbart sprinten som det ser ut.
Jag tycker att det är ett ypperligt tillfälle att visa upp både sig själv och sina samarbetspartners för en stor och engagerad publik. Dessutom är det en grymt bra möjlighet för oss cyklister att visa hur coolt det är med mountainbike för nya potentiella samarbeten med företag etc. Och det ser ju ännu coolare ut om det är många på startlinjen. Det är nämligen många företag här som kanske kan tänka sig att plöja ned en och annan krona i mtb-sporten! Dessutom, det viktigaste, det är fantastiskt kul att vara med! Bra stämning och max 5 minuters hårdkörning, vilket jag själv inte är nån expert på, men det gör inget. Så ni som får möjligheten att vara med, ta den, det är svinkul!

2 kommentarer:

 1. Åh, jag har tänkt varje gång jag varit i Sälen att det vore så roligt att få köra den där sprinten men vi som har veteranlicens blir ju absolut inte tillfrågade. Vackra stigar du fått hänga på, måste göra gott för själen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske är det så att de helt enkelt ska bjuda in fler! I år hade de i alla fall ett öppet kval med. Det är ju helrätt ;)

   Fantastiskt område i Rörbäcksnäs, det gör en trött själ gott :D

   Radera